Кількість
|
Вартість
|
||
|
Лангустини мають тонкий ні з чим не порівнянний приємний смак, що робить їх одним з морських делікатесів у світі. Ці вишукані ласощі для справжніх гурманів!
М'ясо таких креветок містить білки, йод, жири, мідь, фосфор, залізо, цинк, селен та магній. За розміром вони можна порівняти зі звичайним річковим раком, лише трохи менше. Зазвичай їх сортують за двома видами: середні (близько 12 см) та великі (до 25 см). На відміну від раку в клешнях у лангустину немає м'яса, тому що воно міститься у хвості. Готується цей делікатес за три етапи: вариться, видобувається м'ясо та подається до столу.
Цікавий факт, що при варінні лангустин зовсім не змінює свого забарвлення. Вилучення м'яса необхідно проводити відразу після варіння. Для цього обережно від тулуба відокремлюється голова, акуратно розколюється панцир і тупою стороною ножа видавлюється м'ясо з хвоста. Частини, що залишилися після оброблення, можна використовувати для приготування бульйону або соусу, які отримають чудовий аромат.