Кількість
|
Вартість
|
||
|
Традиційно, лососем називають будь-яку хижу рибу з двох родів сімейства лососевих - роду тихоокеанських лососів і роду благородних лососів. Найціннішими представниками є сьомга, горбуша, кета, нерка та форель.
У природних умовах лосось живе в північній частині Атлантичного і Тихого океану, в західній частині Північного Льодовитого океану, також зустрічається в Баренцевому морі. Лосось - одна з небагатьох риб, пристосована до життя як в солоній, так і прісній воді. Всі види лососів нерестяться в прісній воді з літа і до кінця осені: в озерах і в верхніх, середніх течіях річки.
Лосось - одна з найбільш смачних і корисних риб. У ній міститься мінімум кісток і переважає соковите, жирне м'ясо. У складі риби знаходяться вітаміни А, B, D, поліненасичені жирні кислоти Омега-3, легкозасвоюваний білок, мінеральні речовини: фосфор, цинк, магній, кальцій і залізо. Регулярне вживання лосося зміцнює серцево-судинну, травну системи, покращує обмінні процеси і роботу головного мозку, сприяє виробленню колагену і росту м'язових тканин.